مشاوره تبلیغاتی

مشاوره تبلیغاتی در مسیر موفقیت کسب و کار در بازار هدف و همچنین پیشبرد اهداف خدمت رسانی و فروش بسیار تاثیرگذار است، به گونه‌ای که حتی در بازارهای منفی یا راکد به حداقل امتیاز در فروش می‌رسد.

مزیت های داشتن مشاور تبلیغاتی چیست؟

حرکت در مسیر تبلیغات ساده نیست، اگر آگاه به پیچ و خم‌های راه نباشیم محکومیم که سقوطی سنگین را متحمل شویم، در واقع مشاوره در تبلیغات نشان دهنده راهی است که یک محصول یا برند باید برای رسیدن به بازار هدف طی نماید. این را فراموش نکنیم که تبلیغات یکی از راه های ارتباطیِ مهم با مشتری است.

بیراه نیست اگر بگوییم موفقیت یا عدم موفقیت بسیاری از شرکت ها به تبلیغات صحیح و برنامه ریزی شده آنها بستگی دارد، داشتن مشاور، موفقیت یا عدم موفقیت شما را در یک پروتکل رقم خواهد زد، به زبان ساده، تبلیغ راهی است برای رساندن پیام‏های یک شرکت به مشتریان و مخاطبان خود.

تاثیر مشاور تبلیغاتی در مسیر موفقیت شرکت‌ها:

برای اینکه تبلیغ از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار باشد لازم است که فعالیت‌های تبلیغاتی بر اساس یک برنامه تبلیغاتی مناسب انجام پذیرد، برنامه تبلیغات به ما کمک می‌کند تا با پیمودن مسیری درست به نتیجه‎ای قابل قبول دست یابیم. مدیران یک شرکت نیازمند آن هستند که درکی مناسب از مقوله بازاریابی و تبلیغات داشته باشند و نیز بدانند تبلیغات اساساً یک سرمایه گذاری برای شرکت آن ها محسوب می‌شود، حرکت در این مسیر به جز با داشتن یک مشاور حرفه ای امکان پذیر نیست.

در این میان مشاور تبلیغاتی ابتدا باید، راهکارهایی درقالب مشاوره به مشتریان خود دهد، ابزارهای دقیق تبلیغاتی را جهت محصول مورد نظر برای مشتری مشخص و ارائه کند و در نهایت با ارائه یک قیمت تخمینی، مشتری را در جریان هزینه هایی که باید در این راه بپردازد البته با رعایت نوع کیفی خدمتی که قرار است در این راستا صورت پذیرد، قرار دهد. به عنوان مثال، ممکن است مشاوران شرکت تشخیص دهند که معرفی یک کالای به خصوص در برخی از مدیاهای گران و گزاف قیمت، هیچ نتیجه مطلوبی نداشته باشد و جزء هزینه های اضافه محسوب شود.

«مشاور تبلیغاتی در مشاوره اولیه، تمام اطلاعات را در اختیار مشتری خود قرار می‌دهد»

بعد از اجرای تبلیغات نیز بازخورد مربوطه را در نظر می گیرد، اثر بخشی آنها را بررسی کرده، و به فراخور نیاز، بخشی که ضعیف به نظر می‌رسد را تقویت نموده و نقاط قوت را حفظ می نماید تا کمپین مربوطه از ثبات کافی در بخش‎های مختلف برخوردار گردد. اما مهمترین مزیت همکاری با مشاور تبلیغاتی توانمند آن است که وی با تسلط به حوزه‌های مختلف بازاریابی و مدیریت برند، تبلیغات را بر اساس این نگاه دقیق و جامع نگر پیش می‌برد و هدفش از تبلیغات، تکمیل ابزارهای ارتباطی یکپارچه بازاریابی و فروش است.

حتی تسلط مشاور تبلیغاتی به حوزه‌های یاد شده در کنار تعهد او گاهی باعث می شود تا مشتری را از تبلیغ بازداشته و از ابزارهای دیگر به مانند تخفیف یا ترفند تشویقی که خود نوعی تبلیغ رسید شده یا به خدمت درآمده به صورت مستقیم برای مخاطب است در ترویج و ترفیع کالا برای رونق کسب و کار مشتریان خود استفاده نماید.

وظایف مشاور تبلیغاتی:

  1. شناخت شرایط سازمان و تهیه گزارش شناخت از محصولات، خدمات و کمپانی مورد نظر
  2. برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های تحقیقاتی و مطالعاتی مورد نیاز سازمان‌ها در حوزه تبلیغات و برندسازی
  3. طراحی یک برنامه تبلیغاتی (تقویم تبلیغاتی) برای ساختارمند کردن برنامه‌های تبلیغاتی
  4. تعیین بودجه‌بندی مناسب در شرایط سه حالت خوش بینانه، عادی و سختگیرانه، برای تقویم تبلیغاتی یاد شده
  5. طراحی یک برنامه اجرای قابل استفاده برای اجرای دقیق کمپین‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی
  6. پیش بینی و طراحی کمپین‌های تبلیغاتی در تقویم تبلیغاتی به فراخور نیاز
  7. انتخاب پیمانکاران تبلیغاتی و نظارت بر عملکرد آنها برای عینیت بخشی هرچه بیشتر به برنامه‌های تبلیغاتی طراحی شده
  8. گزینش رسانه‌های اثربخش تبلیغاتی با توجه به میزان نرخ تبدیل و قیمت در زمینه رسانه‌های دیجیتال و رسانه‌های سنتی
  9. آموزش پرسنل کارفرما در حوزه تبلیغات و کمک به استخدام نیروهای مدنظر در این حوزه
  10. و در نهایت، مشاور تبلیغات وظیفه تسهیل فرآیند سنجش اثربخشی تبلیغات را از طریق گروه‎های تحقیقات بازار فراهم می کند

تبلیغات آشکار و نهان

تبلیغات پنهان و نامحسوسی را گویند که به صورت غیرمستقیم یا نامرءی به مخاطب القاء می‌گردد.

تبلیغات از نظر شیوه اجرایی و القایی به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می‌شود که در تبلیغات مستقیم، پیام به صورت شفاف و صریح هر چند با رنگ و لعاب به مخاطب منتقل می‎شود، مانند تمامی تبلیغات واضحی که هر روز در تلویزیون، بیلبورد، روزنامه و غیره می بینیم، اما برای تبلیغات غیر مستقیم یا پنهان (نا آشکار، سایه‎ای) این تعریف آمده است: این تبلیغات نمود و ظهور علنی و صریح نداشته و با این شیوه اهداف تبلیغی پیامها غیر مستقیم، پنهان و غیر محسوس منتشر و صادر می شود. برای تنظیم طرح و برنامه های آن نمی توان از همه امکانات استفاده کرد و نیازمند آماده سازی، زیرکی و هوشمندی و اطلاعات و تجربه زیاد بوده و عوامل و شرایط و احوال مختلف را می طلبد و ویژگی های آن عبارتند از:

1- پیام‌ها از کانال‌های نامرئی، پنهان و یا غیر منتظره عبور داده می‌شوند.

2- معمولاً مخاطبان بارها به طور غافلگیرانه آنها را دریافت می کنند و در واقع به آنها تحمیل می‌شود (به گونه‌ای که خواسته یا ناخواسته قابل درک و لمس می شود).

3- از روش و قاعده منظم و مشخصی پیروی نمی کند بلکه ساخت و ساز  آن بیشتر از فرصتهای پیش آمده و حوادث پیش بینی نشده سود برده می‌شود.

تبلیغات زیرحسی یا نامرئی، یکی از شیوه‌ها و شگردهای نوین تبلیغات پنهان به شمار می‌رود، در این شیوه، آگهی دهنده، پیام خود را به گونه ای طراحی می‎کند که از حاشیه‌های پایین گستره شنوایی و بینایی مخاطبان بهره گیرد تا ضمیر نا خودآگاه آنها را متاثر سازد، بدین منظور از شگردهای مختلف الکترونیکی و کامپیوتری و روان شناختی توام استفاده می شود.

ایده تبلیغاتی

بسیاری از مردم به یک “ایده تبلیغاتی” به عنوان یک ایمیل، یک نقطه رادیویی، یک وب سایت یا صفحه فیسبوک فکر می کنند. با این حال، اگر دقیق تر نگاه کنیم متوجه می شویم که اینها “ایده نیستند” بلکه “واسطه ها” برای انتقال یک پیام هستند. در حالی که انتخاب رسانه مهم است، اما تنها یک بخش از معادله خلاقانه است.

اصطلاح “ایده تبلیغاتی” به معنای یک چیز کاملاً متفاوت است. باید به طور مفهومی فکر کنید، بنابراین ایده تبلیغاتی شما می بایست چیزی شبیه به این باشد:

  • قرار دادن محصول در یک بازار شلوغ
  • یک علامت تجاری به یادماندنی
  • “یک بخر، دو تا ببر”، یک پیشنهاد با پاسخ مستقیم است

اینها همه پیشنهادهای خلاقانه هستند و یا ایده هایی هستند که می توان از طریق رسانه هایی همانند تلویزیون، شبکه های اجتماعی و ایمیل و غیره ارائه داد. موضوع حائذ اهمیت این است که “ایده تبلیغاتی” تاثیری مثبت بر چگونگی طرز فکر، احساسات و رفتار شخص درباره محصول مورد نظر داشته باشد.